AOMEI Backupper - bootolható CD/DVD készítése.

 Bootolható CD/DVD készítés AOMEI Backupper programhoz
Az alább ismertetésre kerülő megoldás nálam hibátlanul működik, ennek ellenére szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a leírtakat mindenki csak saját felelősségére alkalmazza, mert a hibás használatból eredő esetleges károkért, adatvesztésért semmilyen felelősséget nem vállalok!Az AOMEI Backupper Free program innét letölthető.Botolható eszköz készítése AOMEI Backupper program használatához.

Ahhoz, hogy az ingyenes Aomei Backupper programmal készített biztonsági mentéseket szükség esetén vissza lehessen állítani szükség van egy bootolható eszközre, mert rendszerösszeomlás esetén erről bebootolva az előzőleg készített Backup-ok valamelyikének visszaállításával újra hibátlanul fog működni a számítógép.
A bootolható eszköz CD/DVD-re és pebdrive-ra is elkészíthető, alábbiakban ez DVD-re fog elkészülni.1. A telepített Aomei Backupper program elindítását követően kattintsunk az "Utilities" fülre, majd a "Create Bootable Media"-ra.

2. A megnyíló "Create Bootable Disk" ablakban két lehetőség, a "Linux" és a "Windows PE" közül választható ki, hogy az ISO fájl hogy legyen kiírva. Többnyire érdemesebb a "Windows PE"-t választani, majd katt a "Next"-re.

3. Ha az eddig kiválasztott beállítások megfelelnek, akkor kattintsunk a "Next"-re.

4. Az újabb ablakban lehetőség van kiválasztani, hogy közvetlenül CD/DVD-re vagy pendrive-re akarjuk elkészíteni a bootolható eszközt, vagy netán az ISO fájl mentését választjuk. Botolható CD/DVD készítéséhez válasszuk a "Burn to CD/DVD" lehetőséget, majd katt a "Next"-re.

5. Elindult a boot-CD írása. Várjuk meg míg lefut, majd ha elkészült, akkor kattintsunk a "Finish"-re.Ezzel el is készült a botolható CD/DVD.

Végezetül az elkészült eszközt nem árt leellenőrizni, ehhez a bootolható CD-ről indítsuk újra a gépet és ha bebootol róla valamint ha megjelenik az AOMEI Backupper program felülete, akkor sikeres volt a bootolható CD / DVD készítése.
További témák:
Klónozás Macrium Reflect Free program használatával
Rescue CD (bootolható lemez) készítése Macrium Reflect programhoz.
Biztonsági mentés és helyreállítás Macrium Reflect-el
Biztonsági mentés, helyreállítás Paragon Backup & Recovery 2012 Free programmal.
Megoldás arra az esetre, ha az AHCI módban lévő oprendszer biztonsági mentését nem lehetne visszaállítani
Vírusirtás Kaspersky Rescue Disk használatával.
Ventilátorszabályzók
Merevlemez halkítás
BIOS-frissítés (Gigabyte P35-.....)
Bootolható CD/DVD készítése AOMEI Backupper programhoz
Rendszer biztonsági mentése, visszaállítása AOMEI Backupper programmal
Merevlemezek, SSD-k klónozása AOMEI Backupper programmalemail