AOMEI Backupper - rendszer mentése, visszaállítása.
.

Rendszer biztonsági mentése, visszaállítása AOMEI Backupper programmal
Az alább ismertetésre kerülő megoldás nálam hibátlanul működik, ennek ellenére szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a leírtakat mindenki csak saját felelősségére alkalmazza, mert a hibás használatból eredő esetleges károkért, adatvesztésért semmilyen felelősséget nem vállalok!Az AOMEI Backupper Free program innét letölthető.


Hogy miért érdemes biztonsági mentést csinálni? Azért, mert ha akadozna vagy összeomlana a rendszer, akkor az előzőleg, a hibátlan operációs rendszerről, készített biztonsági mentés visszaállításával elkerülhetjük a számítógépen lévő adatok elvesztését, valamint elkerülhető az oprendszer újratelepítésének hosszadalmas "nyűgje" is

A rendszer biztonsági mentését és visszaállítását bootolható eszközről (CD/DVD vagy pendrive) érdemes elvégezni.Rendszer biztonsági mentése AOMEI Backupper programmal.

Az alábbi ismertetőben egy Windows 7 rendszer biztonsági mentésének folyamata látható, ahol bootolható eszközként egy bootolható DVD lett használva


1. Indítsuk el a gépet az előzőleg elkészített bootolható CD-ről. Amikor  betőltödött az Aomei Backupper program először a "Backup" fülre majd a megnyíló ablakban a "System Backup"-ra kell klikkelni.


2. A "Task Name"-hoz a mentés tetszőleges nevét kell beírni. A Forrás-partíció (Step1), amiről a mentés készül, alapból "be van állítva" (ez win 7 esetén a C és a 100 MB partíció), ezért most csak a, "Step2"-re kattintva, kell a mentés helyét kiválasztani, ha ez meg van akkor rá kell kattintani a "Start Backup" gombra.


       
3. Meg kell várni míg lefut a mentés, ha kész, akkor rá kell klikkelni a "Finish" gombra, ekkor az újabb ablakban a biztonsági mentés adatai láthatók.


        Ezzel kész is a rendszer mentése.
A rendszer biztonsági mentésének visszaállítása (Restore) AOMEI Backupper programmal
1. Bootolható CD-ről indítsuk el a számítógépet, az AOMEI Backupper program felállását követően rá kell klikkelni a "Restore" fülre, majd meg kell keresni az előzőekben készült biztonsági mentés tárolásának helyét, ezt a "Path"-ra kattintva lehet megtenni. Itt, ha több mentés is van, ki kell választani a visszaállítani kívánt biztonságimentést , majd katt a "Megnyítás" gombra.


       
2. Ekkor a program rákérdez, hogy valóban szeretnénk e a biztonsági mentés helyreállítását, ha igen, akkor klikk a "Yes"-re.


3. A "Full Backup"-ra kattintást követően a "Next" gombra kell kattintani.


       


4. Ebben az ablakban az elvégzendő műveletek "összesítése" látható, ha minden oké, akkor klikk a "Start Restore" gombra.

5. Az első képen a "lefutott" visszaállítás folyamata látható, a "Finish"-re kattintás után a program elmenti és véglegesíti a biztonságimentés visszaállítását.


       Ezzel el is készült a rendszer visszaállítása.
További témák:
Klónozás Macrium Reflect Free program használatával
Rescue CD (bootolható lemez) készítése Macrium Reflect programhoz.
Biztonsági mentés és helyreállítás Macrium Reflect-el
Biztonsági mentés, helyreállítás Paragon Backup & Recovery 2012 Free programmal.
Megoldás arra az esetre, ha az AHCI módban lévő oprendszer biztonsági mentését nem lehetne visszaállítani
Vírusirtás Kaspersky Rescue Disk használatával.
Ventilátorszabályzók
Merevlemez halkítás
BIOS-frissítés (Gigabyte P35-.....)
Bootolható CD/DVD készítése AOMEI Backupper programhoz
Rendszer biztonsági mentése, visszaállítása AOMEI Backupper programmal
Merevlemezek, SSD-k klónozása AOMEI Backupper programmalemail